foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Onzekerheid over plannen cadettenflat

Nieuws

CENTRUM – De nieuwbouwplannen voor de cadettenflat aan het Kasteelplein staan voorlopig ‘in de pauzestand’. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA), eigenaar van het Prins Bernhard Paviljoen, zoals de flat officieel heet.

In de nieuwbouw aan het Kasteelplein zou in plaats van alleen legering ook ruimte moeten komen voor collegeruimten en kantoren, zodat de studenten van de NLDA weer op een plek les krijgen en er meer een campusidee ontstaat. Nu zijn er ook nog lessen aan de Hogeschoollaan.

Overigens stelde de NLDA vorig jaar al dat de bouw zeker ‘niet voor 2013 zou beginnen’. Of de huidige pauzestand betekent dat de bestaande nieuwbouwplannen voor langere tijd in de ijskast gaan, is niet duidelijk. Dat hangt af van de keuzes die minister Hillen van defensie maakt.

Vrijdag zou Hillen zijn beleidsvoornemen presenteren. Dat moment is nu uitgesteld. De minister heeft meer tijd nodig voor een ‘zorgvuldige afweging’. “Pas daarna wordt duidelijk wat de gevolgen zijn voor de plannen van de NLDA”, aldus de woordvoerder.

De eerste plannen voor nieuwbouw aan het Kasteelplein dateren al van 2003, toen architect Pascal Grosfeld een ontwerp presenteerde. In 2008 werd gesteld dat het gebouw in 2011 plat zou gaan.