foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Invallen politie Breda in onderzoek crimineel netwerk

Politie

BREDA – Op diverse locaties, waaronder Breda, heeft de Divisie Recherche van de Politie Midden en West Brabant dinsdag invallen gedaan. De actie houdt verband met een strafrechtelijk onderzoek naar een crimineel netwerk.

De politie nam onder andere een grote som geld, tientallen kilo's hennep, meerdere vuurwapens en sieraden in beslag. Ook werd beslag gelegd op vijf personenauto's.

Naast Breda vond de actie plaats in Roosendaal, Sint Willebrord en Etten-Leur en richtte zich op het witwassen en handel in verdovende middelen. Bij de actie zijn ruim 100 opsporingsambtenaren ingezet. Vijf personen zijn aangehouden.

Een 25-jarige Bredase vrouw werd gearresteerd na het beledigen van een politieambtenaar, daarbij pleegde zij verzet. Een 24-jarige inwoonster van Breda werd aangehouden, toen in een woning aan de Jacob van Ruijsdaelstraat in Roosendaal een hennepkwekerij met 199 hennepplanten werd ontdekt. Het tweetal is na verhoor in de loop van de avond in vrijheid gesteld. De kwekerij is geruimd.

Daarnaast werden een 34-jarige inwoner van Etten-Leur, een 31-jarige inwoner van Roosendaal en een 55- jarige man uit Sint Willebrord aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

In het kader van een strafrechtelijk onderzoek werd gisteren op veertien locaties binnengetreden en gezocht naar o.a. verdovende middelen en vermogensbestanddelen. Vermogen dat door een crimineel netwerk is verdiend met georganiseerde handel en teelt van verdovende middelen.