Afbeelding

Restaurant Soho wordt Petit Anvers

Economie

CENTRUM – Restaurant Soho aan de Grote Markt wordt omgetoverd tot Petit Anvers. Letterlijk vertaald klein Antwerpen en daar wordt volgens eigenaar Michel van der Gijp niet voor niets naar verwezen.

“Het restaurant krijgt een Belgisch tintje. Antwerpen is Bourgondisch en voor Breda geldt dat ook”, zegt Van der Gijp die rond 12 september Petit Anvers wil openen.

Het concept blijft overdag, dus tijdens de lunch en borrel, hetzelfde. Het diner ondergaat een behoorlijke wijziging. “We richten ons op fonduen en steengrillen en dan niet met zijn allen op een steen, maar een per persoon. Ook bieden we veel diversiteit. Vis, Vlees en kaas”, aldus de uitbater.

Verder kan de gast ook a la carte steengrillen. “Dan moet je denken aan een stuk vlees dat apart wordt bereid en geserveerd op een gloeiende steen.”

Een grote verbouwing staat niet voor de deur, maar Van der Gijp moet nog wel wat werk verzetten voordat de deuren open kunnen. "We moeten nog het een ander doen, maar ik hoop dat we op 12 september zo ver zijn."