foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Asbesthoudende platen gedumpt bij de Stee in Teteringen

Nieuws

TETERINGEN - Bij de Stee aan het Zuringveld in Teteringen zijn onlangs asbesthoudende platen gedumpt. De gemeente ruimt de rommel zaterdag 22 september op. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid geweest.

Het afval werd eerder deze week gedumpt in het groenperkje voor De Stee. Het afval bestaat onder andere uit asbesthoudende platen. Zowel de platen als een deel van de ondergrond worden afgevoerd. Daarna wordt de grond weer aangevuld.

Afgelopen dinsdag kwam er bij de gemeente een melding binnen dat er afval lag in het groenperkje. Het gaat om een geringe hoeveelheid afval dat op die plek is gedumpt.

Direct daarop is opdracht gegeven om het perkje met hekken af te zetten. Vooral omdat de toegang naar het kinderdagverblijf langs het groenperkje loopt. Tegelijkertijd is een monster van het afval bij het laboratorium gebracht om de samenstelling te onderzoeken. Het blijkt om asbesthoudend materiaal te gaan.

Het type afval en het feit dat het om ‘heel en vast’ materiaal gaat en daarbij de locatie en de (vochtige) weersomstandigheden, maken dat er geen enkel nadelig gevolg voor de omgeving (grond en lucht) bestaat.

De gebruikers van De Stee zijn daarover al geïnformeerd.