Politie verzamelt zich om in te grijpen bij de rellen in de Bredase binnenstad, zaterdag 4 augustus. foto Perry Roovers
Politie verzamelt zich om in te grijpen bij de rellen in de Bredase binnenstad, zaterdag 4 augustus. foto Perry Roovers

Arrestaties na rellen NAC-MVV in Bredase binnenstad

Nieuws

BREDA - Het Openbaar Ministerie en de politie verrichten momenteel arrestaties in Breda na de rellen in de Bredase binnenstad op vier augustus dit jaar. Het gaat vermoedelijk om zes verdachten in Breda.

Ook in Limburg worden arrestaties verricht. Het OM daar is eveneens dinsdagochtend en -middag bezig met arrestaties. Ook daar gaat het om meerdere verdachten, aldus het OM in Maastricht.

Het exacte aantal arrestaties kan het OM nog niet vrijgeven, omdat de actie nog bezig is. Ze verwacht later vandaag meer informatie daarover te kunnen geven.

Op vier augustus kwam het tot een confrontatie op de Havermarkt in de aanloop naar de wedstrijd NAC-MVV. Tientallen aanhangers raakten met elkaar slaags op de Havermarkt. Ze gooiden met stoelen, glazen en parasols. Horeca-ondernemers schatten de schade aan hun meubilair op 'duizenden euro's'.

Justitie verwacht met de arrestaties de zaak snel af te kunnen doen en de verdachten dinsdag al te kunnen veroordelen. "We hebben dit goed voorbereid", aldus een voorlichter van het OM.