screenshot website gemeente Breda
screenshot website gemeente Breda

CDA: ‘Aanpak drugsoverlast Tuinzigt heeft gefaald’

Economie

TUINZIGT – De aanpak van drugsdealers en overlastveroorzakers in de wijk Tuinzigt heeft gefaald en wordt steeds erger. Dat stelt het CDA in Breda. Raadslid Peter Elbertse stelde vragen tijdens het actualiteitenuurtje tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Elbertse vindt dat het overleg over de problemen in de Bredase volkswijk tot niets hebben geleid en dat het na jaren tijd wordt dat er adequaat gehandhaafd wordt. “De bewoners worden in de steek gelaten door de overheid op dit punt.”

Burgemeester Peter van der Velden, verantwoordelijk voor de veiligheid, vindt de stelling van de christendemocraten schromelijk overdreven. “Ja, er zijn problemen en ja, er is overlast in de wijk”, legt hij uit. “Maar die wordt ook veroorzaakt door jeugd uit de eigen wijk, waarvan sommigen ook drugs gebruiken.”

D66 hekelt de opstelling van het CDA. De partij vindt dat de wietpas verantwoordelijk is voor de situatie in de wijk. “Het CDA heeft door ja te zeggen tegen de wietpas, de drugsoverlast zelf de wijk Tuinzigt ingejaagd”, vindt Paul de Beer. GroenLinks is het hartgrondig eens met D66. “Het één ijs niet los te zien van het ander”, aldus Selcuk Akinci.

Aanjager van het onderwerp Elbertse is verwonderd over de reacties. “Het gaat om handhaving, niet om de wietpas.”Op de uitnodiging van het CDA-raadslid om mee de wijk in te gaan, reageert Van der Velden geprikkeld. “Ik ben genoeg in de wijk, ook zonder uw medeweten.”