beeld YouTube/OmroepBrabant
beeld YouTube/OmroepBrabant

‘Blijft Zundert Breda’s afvoerputje voor spookburgers?’

Economie

CENTRUM – Wethouder Bergkamp beloofde een jaar geleden dat Breda iets zou doen aan de opvang van arbeidsmigranten in Zundert, zo stelt de SP. De partij vindt dat het stadsbestuur in de tussentijd echter niets heeft gedaan.

“Blijven we buurgemeente Zundert gebruiken als afvoerputje als het gaat om mensen die geen woning in Breda meer hebben?”, stelt fractievoorzitter Patrick van Lunteren tijdens de gemeenteraadsvergadering donderdagavond.. “Wanneer gaan we de problemen serieus aanpakken.”

Burgemeester Van der Velden vindt dat de SP ontrerecht het beeld oproep dat Breda gemeente Zundert de rug heeft toegekeerd. “Als er een gemeente is die daarbij helpt, dan is het onze gemeente”, stelt Van der Velden.

Daarbij benadrukt hij dat Zundert kamp met problemen die niet zomaar zijn op te lossen. “Maar we staan Zundert overval in bij waar dat gewenst is.”

Wethouder Bergkamp onderschrijft de woorden van de burgemeester. “Ik ben blij dat minister Spies deze kant op komt om te helpen. We doen al het nodige zoals twee kantoorpanden om te bouwen tot woningen. Ik erken echter dat er meer tempo kan worden gemaakt.”

Wethouder Bergkamp hoopt voor het einde van het jaar afspraken met Zundert te hebben gemaakt over wie wat oppakt. Fractievoorzitter Van Lunteren is gematigd tevreden met het antwoord. "Ik blijf de urgentie missen in uw beantwoording."