Logo bredavandaag.nl
foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Bredase hogescholen behoren tot Nederlandse top

BREDA – Het mag in Breda dan wel ontbreken aan een volwaardige universiteit, maar de hbo-instellingen die de stad rijk is behoren tot de top in Nederland. In het jaarlijkse onderzoek van opinieblad Elsevier scoren Avans en de NHTV wederom erg hoog.


De ranglijst met het thema ‘De Beste Studies’ de kwaliteit van hbo- en universitaire opleidingen werd woensdag wereldkundig gemaakt.

Beide opleidingsinstellingen gooien al jaren achtereen hoge ogen in diverse onderzoeken naar de kwaliteit van de hogescholen. Naast Elsevier zijn dat de Nationale Studenten Enquête en de Keuzegids Hoger Onderwijs.

Deze week kwam het weekblad met zijn ranglijst, waarin de hogescholen worden onderverdeeld in brede en specialistische opleidingen. NHTV staat in de algemene ranglijst op de tweede plek valk achter de Christelijke Hogeschool Ede. Avans staat op haar beurt op de eerste plek als het gaat om brede hogescholen.

Elsevier en ResearchNed onderzochten 614 bachelor- en masteropleidingen aan de hand van de Nationale Studenten Enquête. 170.000 studenten en 2.000 hoogleraren en universitair hoofddocenten werkten eraan mee.

In het onderzoek van Elsevier wordt met name gekeken naar de tevredenheid van de studenten. Vragen over bijvoorbeeld docenten, het onderwijsprogramma, faciliteiten en organisatie zijn niet voorgelegd en meegenomen in de resultaten.

In de beoordeling door Elsevier worden de studentenoordelen meegewogen uit de jongste Nationale Studenten Enquête van onderzoeksbureau ResearchNed, die jaarlijks onder alle studenten wordt verspreid.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief