http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/2010-11-02/vergoedingen-bredase-partijleden-omlaagfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/2010-11-02/vergoedingen-bredase-partijleden-omlaagfoto Erik Eggens

Breda belegt speciale bijeenkomst over Laurentius

Politiek

BREDA - Breda belegt voor woensdag 10 oktober een speciale openbare bijeenkomst over woningcorporatie Laurentius. De gemeente hoopt zo de enorme stroom aan vragen die ze krijgt enigszins te kunnen beantwoorden.

De bijeenkomst begint om 19.00 uur in het Bredase stadhuis aan de Grote Markt. "Iedereen is welkom op de bijeenkomst", benadrukt de gemeente. Wie van het college aanwezig is voor uitleg, is nog niet duidelijk. Een woordvoerster zegt dat de gemeente overladen wordt met vragen van onder anderen raadsleden, commissieleden en anderen nieuwsgierigen.

Daarbij gaat het vooral om de garantstelling van een half miljard euro bij Laurentius en eventuele risico's die de gemeente zou lopen nu de corporatie in zwaar weer verkeert en lijdend voorwerp is in een vastgoedfraude zaak. In die fraudezaak is een hoofdrol weggelegd voor oud-Laurentiusdirecteur Walter Vermeulen.

Het stadsbestuur neemt dinsdag 9 oktober een besluit over de kredietverstrekking van het WSW aan Laurentius. Zonder het krediet komt Laurentius in acute geldnood en worden lopende rekeningen niet meer betaald.

Dat er nu al sprake zou zijn van een redding van Laurentius, zoals andere media in de loop van vrijdag meldden, is niet waar, zegt de gemeentewoordvoerster. "Dinsdag aanstaande stemt het college al dan niet in met de kredietverstrekking." Het WSW, dat het krediet moet verstrekken, gaf al wel aan positief tegenover de beslissing te staan. "Wij laten niet zomaar corporaties vallen."