De Optocht van Prinsenbeek 2012. foto Walter van Arendonk
De Optocht van Prinsenbeek 2012. foto Walter van Arendonk

'Entreegeld voor optocht Prinsenbeek is een optie'

Cultuur

PRINSENBEEK - Vooriztter Ella Snoek kreeg gemengde reacties op het idee om entreegeld te vragen voor de Boemeldonckse carnavalsoptocht. "Het is slechts één van de opties", benadrukt de voorzitter van de Beekse Algemene Karnavalsstichting (BAK).

De BAK moet iets om in de toekomst de beruchte optocht van Prinsenbeek te blijven organiseren. "De sponsoring neemt, de subsidie neemt af en de huur voor het gemeenschapshuis waar we zitten gaat omhoog", somt Snoeks op. "Of het entreegeld voor de optocht onvermijdelijk is weet ik niet, maar het behoort tot een van de mogelijkheden."

Het bestuur en de Senaat moeten zich nog over het idee uitspreken. De voorzitter verwacht dat er na carnaval 2013 wordt gesproken over de financiën van de BAK.

Een ander onderwerp dat de kas moet spekken, is de schooiwagen. "Die hebben we vorig jaar voor het eerst ingezet en leverde een aardig bedrag op. Daar zouden we meer ruchtbaarheid aan kunnen geven." Het bestuur overweegt eveneens collectanten in te zetten. Mocht de BAK toch besluiten tot entreegeld voor de optocht, dan ligt het bedrag rond twee of drie euro.