Afbeelding

Mysterieuze inbraak Dok19 blijft raadsel

Algemeen

CENTRUM – Een gat in het plafond en een kapotte kluis waren afgelopen zomer de stille getuigen van een bijzondere inbraak in café Dok19. Tot op heden blijft het misdrijf een raadsel.

Marcel Grooten, uitbater van de kroeg aan de Haven, zag op 26 juli tot zijn grote schrik een gat in het plafond en trof even verderop in zijn zaak een kapotte kluis aan.

De conclusie was snel getrokken: een inbraak, waarbij eveneens de gokkast was gekraakt. Maar de bijzondere aard van het vergrijp maakte dat eigenaar van het café hoop had op een goed einde.

“Het was toch raar. Zo’n gat vanuit de bovenburen. Ik dacht daar komt wel iets uit. Ze zullen wel iemand oppakken, maar helaas. Ik wacht ook nog op de verzekering. Ik hoop dat ik daar nog iets van hoor”, aldus Grooten.

De inbrekers in kwestie lijken op dezelfde avond tot twee maal toe te hebben toegeslagen. Althans, ze moesten eerst bij de bovenburen naar binnen alvorens de vloer van die woning en het plafond van Dok 19 open te kunnen breken.

“Boven wonen twee personen, maar die waren niet thuis. Volgens de politie hebben die een alibi. Door het opening die is gemaakt kan precies een persoon. Daarna hebben ze er een tafel onder geschoven en een stoel daarop geplaatst en zijn zo weer terug gekropen. Ik weet niet precies wat er gebeurt is, want de politie zegt niet veel. Het blijft een raadsel.”