foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Wethouder komt met rapport voortgang Breda’s Museum

Politiek

CENTRUM – Wethouder Wilbert Willems komt met een voortgangsrapportage over de stand van zaken rond het Breda’s Museum. Die belofte maakte hij donderdagavond tijdens de commissievergadering Maatschappij.

Op aandringen van de SP, PvdA en het CDA werd het onderwerp aangekaart. Na de raadsbrief die de wethouder kortgeleden stuurde werd het volgens raadslid Maurice Spapens (SP) alleen maar onduidelijker.

“Ik heb heel veel vragen, maar die zal ik vanavond niet allemaal stellen”, zei Spapens die om opheldering vroeg.

In het schrijven stelde Willems onder meer dat het dossier wordt opgeknipt. Een deel betreft de inhoud van het Breda’s Museum. Het andere deel behelst het pand aan de Parade, waarvan de verkoop voorlopig in de ijskast gaat.

Willems lichtte zijn verhaal nogmaals toe en maakte de belofte om een voortgangsrapportage op te stellen, om zodoende een helder beeld te scheppen over de stand van zaken.

“Er is inmiddels veel gebeurd en er zijn veel gesprekken geweest. Zowel met de provincie als met het provinciale museum. Ik hoop dat we voor het eind van het jaar knopen kunnen doorhakken”, aldus de wethouder.

Willems heeft de opdracht van de gemeenteraad om 1,5 miljoen euro op de begroting van het museum te bezuinigingen. Tot nu toe is het de wethouder nog niet gelukt om dat voor elkaar te krijgen.