Afbeelding
Marc de Vries

CDA verkiest Boschstraat boven nieuw winkelcentrum

Politiek

CENTRUM – Het CDA verkiest het behoud van de winkelfunctie van de Boschstraat en de Haagdijk boven de komst van een nieuw winkelcentrum op de Molsparking. Dat stelt raadslid Peter Elbertse maandag.

Het CDA is het niet eens met het standpunt van wethouder Cees Meeuwis om de winkelfunctie van onder meer de Boschstraat en Haagdijk aan te passen. Elbertse wijst op het belang van het behoud van het unieke karakter van de zogenaamde inloopstraten, waaronder ook de Nieuw Ginnekenstraat, Wilhelminastraat, Ginnekenweg-Noord vallen.

“Als de keuze wordt ‘Achter de Lange Stallen’ of behoud van de inloopstraten, dan is die keuze voor de CDA fractie makkelijk gemaakt. De inloopstraten zijn de longen voor de binnenstad. Dit kwaliteitsniveau zal het project achter de Molsparking niet kunnen evenaren”, zo meldt het CDA.

Meeuwis liet eind vorige week weten dat door de ‘toenemende’ leegstand in de inloopstraten andere keuzes gemaakt dienen te worden. De bewindsman ziet een concentratie van winkels in het winkelhart als mogelijke oplossing om in de toekomst onder andere de concurrentie met de verkoop op internet aan te gaan.

De christen-democraten hekelen die visie omdat zij de inloopstraten zien als smaakmakers van de stad. ‘Veel onbegrip is er dan ook voor de uitlating van de wethouder van economische zaken’, aldus het CDA.

De partij is van mening dat het stadsbestuur in gesprek moet met bewoners en winkeliers, voordat een toekomstvisie wordt bepaald.