NAC wint op 23 september met 3-1 van VVV en is door naar de volgende bekerronde. foto Peter Visser

Tweede seizoenszege NAC na trainerswissel

VENLO - NAC heeft de tweede zege van het seizoen geboekt na een week vol hectiek. Trainer John Karelse werd ontslagen, een interimduo nam het over. In Venlo werd het 1-4. Die stand was al bij rust bereikt. Het was voor het eerst sinds 1954 dat NAC voor rust vier keer scoorde.

Met het veroveren van deze drie punten zet NAC een belangrijke stap. De komende weken staan cruciale duels met concurrenten voor plaats 12 tot en met vijftien op het programma, waar NAC zich op lijkt te moeten richten. Onder meer NEC, ADO, Roda JC en RKC zijn tegenstander in de komende weken.

In Venlo bleek het elftal zoals aangekondigd door interim-coach Adri Bogers aardig op z'n kop gezet. Schalk en Hadouir begonnen op de bank en mochten in de tweede helft invallen. Dat was een periode waarin weinig leuks te zien was voor de toeschouwers. NAC zette niet echt meer aan, VVV bleek, ondanks drie wissels, niet bij machte.

Luijckx, Hooi, Verbeek en Lurling bezorgden NAC voor rust een comfortabele voorsprong. Nwofor scoorde voor VVV toen het 0-2 stond. VVV, gecoacht door mr NAC Ton Lokhoff, staat na dit verlies vaster op de laatste plaats. NAC maakte een sprongetje over Willem II, dat wederom verloor.