NAC wint na strafschoppen van HBS in  de derde ronde van de beker. foto Peter Visser
NAC wint na strafschoppen van HBS in de derde ronde van de beker. foto Peter Visser

NAC door oog van naald tegen amateurs van HBS

STEENAKKER – NAC voorkwam woensdagavond in het KNVB-bekertoernooi een blamage door nipt van de amateurs van HBS te winnen. De penaltyreeks bracht de Bredanaars uiteindelijk redding.

Na jaren van kritiek over de grote hoeveelheid uitwedstrijden in het KNVB-bekertoernooi hadden de Bredanaars 'een keer geluk’ met de loting. Eindelijk een thuiswedstrijd en dan ook nog eens tegen een amateurclub. Helaas kwam een krachteloos NAC in de reguliere speeltijd niet verder dan 1-1.

Na 37 minuten spelen opende HBS-speler Aoud Said verrassend de score. Om dat in het eigen Rat Verlegh Stadion recht te trekken bleek voor de Bredanaars een haast onmogelijke opdracht. Tot de rust veranderde dan ook niets aan de achterstand.

Pas na de thee creëerde de thuisploeg wat meer kansen, maar wist wederom niet te overtuigen. In 71ste minuut kon het publiek pas opgelucht ademhalen doordat Anthony Lurling de 1-1 binnentikte. Het bleek voor de Bredanaars niet de ommezwaai, want er werd er niet meer gescoord.

Ook in de verlenging maakten beide ploegen geen doelpunten. De thuisclub kwam zelfs nog met tien man te staan. En even leek een ware bekerstunt in de maak, maar ook HBS was niet meer in staat een doelpunt te maken.

In de penaltyserie schoten Andreas Lasnik, Danny Verbeek, Mats Seuntjes en Alex Schalk zonder problemen binnen. Uiteindelijk moest Jelle ten Rouwelaar er aan te pas komen om de thuisploeg de weg te wijzen. De Bredase sluitpost stopte de derde strafschop. De vierde doelpoging vanaf de stip werd ook niet door HBS benut. NAC is een ronde verder, maar de wijze waarop is bedenkelijk.