Bouwproject Stack deed de hekken op tijdens de Dag van de Bouw. foto Erik Eggens
Bouwproject Stack deed de hekken op tijdens de Dag van de Bouw. foto Erik Eggens

Bedrag schuldeisers Heja groeit naar 134 miljoen

Nieuws

OVERAKKER - Het bedrag aan vorderingen na het faillissement van Heja Projectontwikkeling is gestegen naar 134 miljoen euro. Bij de curatoren meldden zich sinds 31 mei nog eens 25 nieuwe schuldeisers.

Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag van curatoren Tiesing en Schraven. In totaal 178 schuldeisers meldden zich sinds het faillissement op 13 april 2012 bij de twee curatoren. Zij eisen 132 miljoen euro. Ook de Belastingdienst claimt nog ruim 2 miljoen euro.

Op haar beurt heeft Heja nog vorderingen open staan bij een ingenieur en een belegger. De curatoren vrezen dat de zaken echter niet overtuigend zijn. Van 16 huurders heeft Heja nog 185-duizend euro tegoed.

De vastgoedportefeuille van Heja wordt verkocht. De curatoren stelden met makelaar DTZ Zadelhoff een verkoopplan op. Bij projecten waarop hypotheken zitten, is de verstrekker gevraagd mee te werken aan dat plan. Het gaat om de verkoop van tientallen woningen, bedrijfspanden en parkeerplaatsen, voornamelijk in Breda. Daarnaast heeft de projectontwikkelaar vastgoed in Prinsenbeek, Dongen, Made, Hank, Teteringen, Bosschenhoofd en Rhoon.

De gemeente Breda probeert het Heja-terrein van Bric & Brac aan de Speelhuisplein via een onteigeningsprocedure in eigendom te krijgen om de nieuwe Stationslaan aan te kunnen leggen.

De curatoren melden in het tweede verslag dat zij nog geen oorzaak van het faillissement hebben onderzocht.