foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Klachten buurt over slechte bereikbaarheid Ceresstraat

Algemeen

STATIONSKWARTIER - Bewoners van onder andere de Ceresstraat klagen over de slechte toegankelijkheid van hun buurt. Grondeigenaar AM en bouwer BAM vinden de afsluiting noodzakelijk.

De twee partijen realiseren aan de noordkant van de Ceresstraat de Drie Hoefijzers Zuid. De Ceresstraat is daardoor geen doorgaande weg meer. Ook de Doornboslaan is sinds kort afgesloten door een reconstructie bij de kruising met de Teteringsedijk.

AM en BAM vinden de afsluiting van de weg bij de St. Josephschool noodzakelijk. Geen hek tussen de school en de straat zou onveilige situaties kunnen veroorzaken, vinden zij. "Er is onvoldoende verlichting en de weg is in slechte staat", meldt AM in een brief aan de gemeente. Eerder beloofden BAM en AM de afsluiting op te heffen.

De bereikbaarheid van de straten rondom de Josephschool is verslechterd omdat de kruising Doornboslaan eveneens is aangesloten. De Smits van Waesberghestraat, de St. Josephstraat en de Driehoefijzerstraat zouden als smalle straten extra onveilig zijn. Door een gat in het hek maken schoolkinderen en hun ouders toch gebruik van de Ceresstraat richting de Terheijdenstraat.

De werkzaamheden duren nog zes weken.