foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Florijn/Radius Oosterhout verhuist naar Breda

Nieuws

BREDA/OOSTERHOUT - Het ROC West-Brabant stopt met de opleidingen aan Florijn/Radius in Oosterhout. De studierichtingen worden ondergebracht bij de gelijknamige scholen in Breda.

Vanaf september in 2013 kunnen op de locatie van het Florijn/Radius in Oosterhout geen leerlingen meer terecht voor richtingen detailhandel, bedrijf en ICT. De studenten die hun studie nog moeten afmaken, zetten vanaf volgend schooljaar hun opleiding voort in Breda.

Het ROC heeft te maken met een dalend aantal aanmeldingen, zo meldt een woordvoerster van het ROC. "We hebben uiteraard respect voor de gevoelens van onze leerlingen", vertelt ze. "Maar de Raad van Bestuur zag zich hiertoe genoodzaakt door een krimpende bevolking en dus een dalend aantal inschrijvingen." De woordvoerster benadrukt dat de overige ROC-opleidingen gewoon in Oosterhout blijven.

ROC-bestuursvoorzitter Arjan Kastelein legde in een interview met BredaVandaag.nl al eerder uit dat het ROC er niet aan ontkomt deze besluiten te nemen. "Soms moet je bijvoorbeeld een school sluiten en de leerlingen ergens anders onder te brengen. Aan de andere kant openen we natuurlijk ook nieuwe scholen", gaf hij destijds aan.

De woordvoerster van het ROC West-Brabant stelt woensdag met een meer uitgebreide verklaring te komen. Dinsdagochtend zijn de leerlingen ingelicht en hebben ouders een brief in de bus gekregen over de verhuizing.

De scholen die onder de Stichting ROC West-Brabant vallen, leiden meer dan 28-duizend leerlingen op. Die volgen beroepsonderwijs in onder meer Breda, Bergen op Zoom en Roosendaal en Oosterhout.