Een auto is in de nacht van woensdag op donderdag bijna in de Nijverheidssingel beland. foto Erik Eggens
Een auto is in de nacht van woensdag op donderdag bijna in de Nijverheidssingel beland. foto Erik Eggens

Centrumbewoners krijgen bezoekerspas voor parkeren

Algemeen

CENTRUM – Alle bewoners binnen de singels hebben vanaf september recht op een bezoekerspas voor parkeren in het centrum. Dat blijkt uit een voorstel van wethouder Wilbert Willems. De bezoekerspas komt er alleen als vanaf die maand een permanente koopzondag geldt.

Een woordvoerster van de gemeente benadrukt dat de regeling alleen wordt getroffen als er meer koopzondagen komen. Mocht dat niet het geval zijn gaan de partijen opnieuw in gesprek.

Het was de wens van de wijkraad Stadshart/Valkenberg om bij uitbreiding van het aantal koopzondagen een speciale bezoekerspas in het leven te roepen.

Het gaat om een pilot die een half jaar gaat lopen, waarna begin 2013 een definitieve regeling wordt getroffen. “Onder die voorwaarde gaan we akkoord. Het moet een opmaat zijn voor de definitieve regeling”, aldus Piet Mouwen, secretaris van de wijkraad.

In de periode van een half jaar hebben centrumbewoners recht op acht dagkaarten a 2,50 euro. De kaarten zijn alle dagen van de week geldig. De gemeente stelt de parkeergarages de Prins en het Turfschip ter beschikking.

De gemeente meldt dat de inwoners van het centrum binnenkort een brief kunnen verwachten over het voorstel.