Een zonovergoten Singelloop maakte van Breda een groot sportief festijn foto Thaddeuz
Een zonovergoten Singelloop maakte van Breda een groot sportief festijn foto Thaddeuz

'Geen koopzondag tijdens Singelloop’

Algemeen

CENTRUM – Kunnen de organisatie van de Singelloop en het Retail Platform de veiligheid op zeven oktober niet garanderen, wanneer het evenement samenvalt met een koopzondag, dan vervalt die laatste. Dat meldt wethouder Cees Meeuwis woensdag.

De twee organisaties komen er tot op heden niet uit. De vraag over wie de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van die dag moet dragen staat centraal. Vorig jaar werd de koopzondag eveneens geschrapt.

De Singelloop wil niet garant staan voor de bezoekers van de koopzondag en andersom, zo legt Jos Koniuszek uit, voorzitter van het Retail Platform. “Dan houdt het op. Zelf hebben we er de organisatie niet voor.”

De gemeente meldt dat de wethouder via de winkeltijdenverordening de mogelijkheid heeft in geval van een grootschalig evenement een koopzondag te schrappen. En dat is wethouder Meeuwis dan ook van plan.

Koniuszek, tevens sponsor van de Singelloop, kan zich voorstellen dat de gemeente deze keuze maakt. “Ik vind dat verder prima. Het is aan de gemeente. Die gaat over de veiligheid.”

Donderdag is er overleg over de koopzondagen en neemt de wethouder een beslissing.