De binnenstad van Breda is weer domein van de motorrijders tijdens de Harleydag 2010 foto Jorgen Janssens
De binnenstad van Breda is weer domein van de motorrijders tijdens de Harleydag 2010 foto Jorgen Janssens

Nooit meer een officiële Harley Dag in Breda

Cultuur

CENTRUM - Organisator Peter Bruel van de Harley Dag in Breda doet het niet meer. Als het aan hem ligt, organiseert hij nooit meer een Harley Dag in Breda. De stichting Harley Dag ‘97, zoals deze officieel heet, is slechts een formaliteit verwijderd van opheffing.

“De lopende zaken zijn afgewerkt”, legt Bruel uit. “Wij hebben de rekeningen bij de bank opgezegd en binnenkort heffen we de stichting ook op bij de Kamer van Koophandel.”

Daarmee wordt de ijdele hoop op Harley Dag 2012 definitief de kop ingedrukt. Bruel: “Wij doen het in ieder geval niet meer. Misschien zijn er andere mensen die het willen organiseren of wordt het een Harley Dag zoals in 2011 waarbij ongeorganiseerd motorrijders de derde week van augustus alsnog naar de stad komen. Maar wij hebben er op deze manier geen zin meer in.”

Met ‘deze manier’ wijst Bruel naar de in groten getale aanwezige ME’ers, politieagenten en een ronkende politiehelikopter in de lucht boven het centrum in 2010. Die waren voor de organisatoren reden om het volgende jaar af te zien van een nieuwe editie. “Dat is niet mijn insteek bij een familiedag als de Harley Dag”, aldus Bruel.

De ongeveer 1200 euro die de stichting Harley Dag ‘97 nog over heeft, maakt ze over naar stichting Bert Banjer’s Kika Bike, die zich inzet voor onderzoek naar kanker onder kinderen.