foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Serieus beraad college over hoofdpijndossier Willems

Politiek

BREDA – Opmerkingen van de fractievoorzitters van de SP en D66 maakten donderdagavond duidelijk dat de onvrede over enkele hoofdpijndossiers van wethouder Wilbert Willems groeit. Tijdens de gemeenteraad greep burgemeester Peter van der Velden in. “Binnen het college zijn we druk in gesprek.”

Patrick van Lunteren (SP) meende dat de realisatie van de biomassacentrale beter stopgezet kon worden en Paul de Beer sprak over een ‘resetmoment’ in het dossier Breda’s Museum. “Ik vraag mij af wat het oplossend vermogen is van de wethouder. Misschien kan een nieuwe naam tot een oplossing komen”, aldus de fractievoorzitter van D66.

In plaats van Willems, die de twee onderwerpen in zijn portefeuille heeft, reageerde Van der Velden op de geuite kritiek op het Breda's Museum. Het was een opmerkelijk moment dat de verantwoordelijk wethouder de beantwoording overliet aan een ander. Maar het gaf aan dat er in het college iets speelt op de achtergrond.

“Het Breda’s Museum heeft niet alleen betrekking op culturele zaken. Ook het financiële plaatje en het gebouw zijn een groot probleem. Daarover zijn we in het college druk in gesprek, omdat we realiseren dat het een complex verhaal is. We bekijken hoe we dat kunnen aansturen”, aldus Van der Velden.

Uit het optreden en de woorden van de burgemeester kon de gemeenteraad opmaken dat de er een reële kans bestaat dat het dossier en misschien die van de biomassacentrale onder de verantwoordelijkheid van een andere wethouder komen. Of dat Willems ondersteuning krijgt van een collega. Van der Velden vroeg de gemeenteraad te geduld te betrachten.