Wederom prachtige wagens en groepen tijdens de Grote Optocht in Prinsenbeek. foto Janet Olde Wolbers
Wederom prachtige wagens en groepen tijdens de Grote Optocht in Prinsenbeek. foto Janet Olde Wolbers

Om elf voor elf vrijdagavond heeft Boemeldonck z’n prins

Cultuur carnaval

PRINSENBEEK- Tijdens de traditionele prinsenzitting wordt vrijdagavond de 47e Prins van Boemeldonck bekend gemaakt. Dat gebeurt om elf voor elf in de zaal van De Drie Linden in Prinsenbeek.

De prinsenzitting is de officiële start van het karnavalsjaar in Prinsenbeek. De zitting begint om 21.00 uur met de verkiezing van Boemeldoncks Karnavalslied 2013.

Aan het einde van het liedjesfestival van afgelopen zondag zijn er drie finalisten bekend gemaakt. Dat zijn: HèHè met zang van Edwin Foesenek, Magrietje met zang van Guus + Coen en na 14 jaar afwezig in de finale terug TTT met zang van Rob Carli. Zij gaan strijden om de titel Karnavalslied 2013.

Na deze finale wordt het gevolg van de Prins bekend gemaakt met de hofkapel, de zeven nieuwe dansmarietjes, Raad van Elf en het kleine gevolg.

De Boemeldonckers kunnen met een nieuwe prins in hun midden beginnen aan het feest der verbroedering. Zaterdag is er de BAK fietstocht waar alle carnavalsclubs een rondgang maken langs de Beekse horecazaken.

Rond 17.15 uur wordt zaterdag de pomp op de Markt drooggelegd, als symbool van het afscheid van het water –“vanaf nu drinken we alleen nog bier”, aldus de carnavallers. Hierna volgt nog de prijsuitreiking van de BAK fietstocht.