Afbeelding

Fietsen stallen wordt gewoon weer 0,50 euro

Politiek

CENTRUM – Nu dat de pilot ‘fietsparkeren met eigen bijdrage’ als mislukt is bestempeld, wordt vanaf 1 januari weer het oude vertrouwde vaste tarief 50 eurocent van stal gehaald. Dat meldde wethouder Wilbert Willems donderdagavond in de gemeenteraadsvergadering.

“Ik voer uit wat er met de raad is afgesproken. Nu kom ik zo snel mogelijk met een voorstel zodat we per januari op het nieuwe beleid over kunnen gaan. Dan is er weer een tarief van 0,50 euro”, aldus Willems.

De meeste partijen gingen akkoord met de beantwoording van de wethouder. Alleen Breda ’97 bleef tegenstribbelen. De lokale partij had dan ook een motie aangedragen om het fietsparkeren sowieso gratis te houden. Maar helaas kreeg zij weinig bijval en zag het voorstel voortijdig stranden.

In vier maanden bracht de pilot ruim 38-duizend in kas. De proef, waarin de fietser een minimum bedrag van 0,10 cent moest betalen, startte begin juli. Het leverde uiteindelijk te weinig op.

Of de toekomstige opbrengst voldoende zal zijn, blijft de vraag. De wethouder moet namelijk op zoek naar een bedrag van 160-duizend euro om de stallingen kostendekkend te maken. Meerdere partijen hebben daar een hard hoofd in.