Prins KeesKènze XV nieuwe Prins Bosuilendorp.
Prins KeesKènze XV nieuwe Prins Bosuilendorp.

Prins KeesKènze XV nieuwe Prins Bosuilendorp

Cultuur carnaval

ULVENHOUT - Prins KeesKènze XV, in het dagelijks leven genaamd Kees Jan Kelder, is de nieuwe prins van Bosuilendorp, zoals Ulvenhout met carnaval heet.

Zijn benoeming vond zaterdagavond plaats, volgens goed carnavalesk gebruik om 23.11 uur. Toen ging het luik open in het plafond van de Pekhoeve, en deed de Nieuwe Prins zijn intrede onder begeleiding van de Raad, die deze keer als brandweerploeg haar werkt deed.

Zijn eerste werk was de installatie van het nieuwe raadslid Koen van den Maagdenberg en de nieuwe hofdame Mandy van Gurp. Verder hoorden de leden van CV Anoniem dat zij als eerste zijn toegetreden tot het Genootschap van de Prinsenverenigingen, omdat zij vanuit hun CV de nieuwe Prins afvaardigen.

Eerder op de avond was er al de Talentenjacht voor de jeugd en het Ulvenhouts Meezingfestijn, met als presentator Niek Roovers. Van kapellen en carnavalsverenigingen tot aan individuele artiesten, allemaal deden ze een gooi naar de titel. Die ging dit jaar naar oud-Prins Boelo XIV tesamen met zijn vrouw. Zij scoorden met I did it my way!