Selçuk Akinci. foto Erik Eggens
Selçuk Akinci. foto Erik Eggens

Selçuk Akinci nieuwe wethouder Cultuur in Breda

Politiek

CENTRUM - GroenLinks in Breda heeft Selçuk Akinci voorgedragen als de opvolger van wethouder Wilbert Willems. Willems trad maandag af nadat hij zag dat de gemeenteraad geen vertrouwen meer in hem had.

De afgelopen dagen heeft de fractie zich beraden over de wijze waarop de ontstane vacature in het college moest worden ingevuld. Adel Koger, sinds 2010 raadslid voor GroenLinks, volgt Akinci op.

De keuze viel volgens de fractie van GroenLinks op Akinci vanwege zijn bekendheid met de vele dossiers en jarenlange ervaring. Akinci zit sinds 2002 in de gemeenteraad van Breda en is sinds 2006 fractievoorzitter.

"GroenLinks hoopt dat hij volgende week al geïnstalleerd kan worden, zodat hij snel aan de slag kan. Een rustige aanloopperiode zit er niet in, gelet op de veelheid van dossiers", aldus een verklaring van de fractie.

Akinci, die verantwoordelijk wordt voor Culturr, Milieu en Mobiliteit, schrijft op Twitter dat het 'een flink klus gaat worden'. "Het wordt een grote, maar ook mooie uitdaging. Eervol om te doen, als de raad me accepteert, natuurlijk." De benoeming vindt maandag 19 november plaats.