De intocht ging bijna niet door, maar toch kwam Sinterklaas aan in de Haven van Breda. foto Erik Eggens
De intocht ging bijna niet door, maar toch kwam Sinterklaas aan in de Haven van Breda. foto Erik Eggens

Intocht Sinterklaas 2012 Breda zaterdag

Algemeen intocht Sinterklaas

BREDA - De Sint zoeft al weer regelmatig over het tv-scherm. Maar pas zaterdag is het echt zo ver en kunnen de kinderhartjes weer vol verwachting kloppen. Want zaterdag17 november 2012is de intocht van Sinterklaas in Breda. Ook een overzicht van de Sint-intochten in Ulvenhout, Bavel, Teteringen, Prinsenbeek en Princenhage.

Om 14.00 uur begint zaterdag het feest (meer info) met de aankomst van Sinterklaas in de haven bij het Spanjaardsgat. Daar ontvangen de burgemeester en Gouverneur hem. Vanaf 14:30 uur maakt Sinterklaas een optocht door Breda centrum. Vanaf 15.00 uur is er vervolgens ruim anderhalf uur lang feest met optredens van onder meer Pietenkapel De Meikevers en Piet Diego & Esperanza.

Intocht Sinterklaas Bavel
De intocht In Bavel is zondag 18 november en begint om 13.30 uur vanaf Klein-Wolfslaar, hierna maakt de Sint een grote ronde door Bavel. Vanaf 14.30 uur is het daarna feest in Sporthal ‘de Huif’ (zaal open om 14.00 uur).

Intocht Sint Ulvenhout 2012
Ook in Ulvenhout is de intocht op zondag 18 november 2012. Om 13.15 uur loopt de spanning op bij de de Pekhoeve, waar de Sint ook dit jaar het dorp betreedt. Daarna maakt hij als alle jaren een ronde door Ulvenhout om rond half drie bij Jeugdland te arriveren. Daar is het vervolgens feest met Sint en zijn pieten. Voor kinderen met een polsbandje (daar verkrijgbaar) zijn er versnaperingen. Hiervoor geldt op=op.

Intocht Sinterklaas Prinsenbeek
De Sint komt zondag 18 november om 12.00 uur aan op de markt in Prinsenbeek. Na zijn feestelijke intocht gaat hij via de Schoolstraat naar de Drie Linden, waar hij 's middags in drie sessies een feestje viert. Hiervoor zijn kaartjes verplicht (à 1 euro). Deze zijn te koop bij de Drie Linden.

Intocht Sinterklaas Princenhage
Kinderen in Princenhage moeten nog een weekje langer wachten. Sinterklaas komt in 2012 op zondag 25 november aan op de Markt. Dat is rond 13.15 uur. Drie kwartier eerder begint het welkomstfeest daar al, waarbij kinderen met meegebrachte instrumenten de goedheiligman welkomst toeteren.

Sinterklaas in Teteringen 2012
Ook in Teteringen komt Sinterklaas in 2012 op zondag 25 november aan. Om 14.00 uur is de aankomst van de Sint, gevolgd door het Theater van de Sint in Dorpshuis 't Web.

Overige intochten
Ook in de verschillende wijken komt de Sint op bezoek. Zo is in het Ginneken de intocht op zondag de 25e.