foto Perry Roovers
foto Perry Roovers

Bredanaar Berry redt drenkeling uit Haven Krouwelaar

Nieuws

KROGTEN - Bredanaar Barry Luisterburg (36) redde donderdagochtend een man die van een boot in de Krouwelaarshaven was beland. "Het heeft toch een behoorlijke impact."

Luisterburg was donderdagochtend rond negen uur aan de Kalshoven op het bedrijventerrein Krogten aan het werk. Hij wilde met zijn collega benzine halen en stapte in zijn busje toen hij een raar geluid hoorde. "Ik stapte uit en zag een jongen in het water liggen die om hulp riep", vertelt de Bredanaar. Het viel Berry op dat de man in het water niet zelf naar de kant zwom. "Ik heb daarop mijn jas uitgetrokken, mijn telefoon uit mijn zak gehaald en ben er achteraan gesprongen."

"Het water was verschrikkelijk koud", legt hij uit. "Eenmaal bij de man aangekomen ben ik met hem naar de kant gezwommen, maar het bleek onmogelijk om aan de hoge kant eruit te komen. Daarna zijn we naar de schuine kant gezwommen waar collega's klaar stonden met een touw. Zij konden ons na enige tijd eruit trekken."

Luisterburg en het slachtoffer raakten onderkoeld. "De man is terug gelopen naar het schip waarop hij eerder aan het werk was. Daar is hij onder een warme douche gezet. Ik heb mijn kleren uit getrokken en ben in mijn bus gaan zitten met de kachel aan."

De hulpdiensten arriveerden nadat beide mannen al uit het water waren. Berry werd door de brandweer en het ambulancepersoneel in een folie omwikkeld en moest op temperatuur komen in de ambulance. Luisterburg is nu weer thuis en heeft een paar schrammen en blauwe vingers overgehouden aan het avontuur. "Voorlopig ben ik even thuis. Dit heeft toch wel een grote impact."