foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Illegale handel aangetroffen tijdens controles Breda

Nieuws

BREDA - Bij een handhavingsactie op 17 verschillende locaties in Breda zijn meerdere boetes uitgedeeld. De medewerkers van de gemeente Breda, politie, vreemdelingenpolitie, brandweer troffen onder andere een illegaal cafe, een illegale growshop en resten van een hennepkwekerij aan.

Bij de illegale growshop werden hennepresten in de afvalcontainer aangetroffen. De growshop was gewoon open en verkocht growshop artikelen. De gemeente stuurt een aanschrijving.

?Bij een eetgelegenheid werd een persoon die zich onttrok aan een controle aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen. Op het politiebureau bleek de aangehouden persoon gesignaleerd te staan voor een openstaande gerechtelijke vordering van 167.000 euro en 540 dagen gevangenisstraf. Hij zit vast.

In een bedrijfspand werd een illegale horeca-onderneming aangetroffen die op het moment van de controle niet in gebruik was. Ook was er in dit bedrijfspand sprake van illegale bewoning op de zolderverdieping. Hiertegen zal de gemeente handhavend optreden.

?In een winkel werden smartshop-artikelen aangetroffen waarvoor de eigenaar van de winkel een waarschuwing krijgt. De eigenaar moet de smartshopartikelen weghalen. In de bovengelegen kamerverhuurinrichting ontbraken de juiste vluchtwegmaatregelen?. In een tweede winkel werd sterke drank te koop aangeboden. De drank is in beslag genomen.

De eigenaar van de winkel krijgt een waarschuwing. In de bovenwoning ontbraken de brandpreventieve maatregelen. De eigenaar krijgt hiervoor een aanschrijving. Eén café was geopend zonder geldige drank- en horeca-vergunning.