4 december, geheel in winterfsfeer wordt de Kerstboom op de Grote Markt geplaatst. foto Guido van der Kroef
4 december, geheel in winterfsfeer wordt de Kerstboom op de Grote Markt geplaatst. foto Guido van der Kroef

Sponsor voor kerstbomen in wijken en dorpen Breda

Cultuur

BREDA - Ook dit jaar kunnen initiatiefnemers gebruik maken van het aanbod van Intratuin om de wijken en dorpen te voorzien van een kerstboom. Het bedrijf wil op deze wijze bijdragen aan de kerstsfeer in de stad. De gemeente Breda zorgt, zoals de vorige jaren, voor het opbouwen van de kerstboom op de Grote Markt.

"De kerstbomen in de wijken en dorpen van Breda worden dit jaar wederom door Intratuin beschikbaar gesteld. Een warme geste, die inmiddels al voor de derde keer tot een mooie samenwerking leidt," aldus Bob Bergkamp, wethouder wonen en leven. 
 
De initiatiefnemers uit de wijken en dorpen kunnen gebruik maken van het aanbod van Intratuin en zelf het plaatsen en optuigen van de kerstbomen oppakken. Het aanbod is van kracht voor acht locaties in de stad, op eenzelfde manier als vorig jaar.

Het gaat om de locaties Prinsenbeek (Markt óf Zilverberk), Teteringen (W. Alexanderplein), Heuvel (Mgr. Nolensplein), Hoge Vucht (rotonde Groene Dijkplein), Liniekwartier (Edisonstraat), Driesprong (bij gemeenschapshuis TOMA), Bavel (Jack van Gilsplein) en Ulvenhout (bij de Pekhoeve). De gemeente biedt advies en waar nodig ondersteuning vanuit het oogpunt van veiligheid. Contactpersonen uit de wijken en dorpen hebben inmiddels een brief van de gemeente met informatie ontvangen.
 
In 2010 was één van de maatregelen van de bezuinigingen op de gemeentebegroting, het beperken van de kosten voor kerstbomen op acht locaties in Breda. Deze maatregel blijft ook de komende jaren van kracht. De samenwerking van vorig jaar heeft tot een goed resultaat geleid.