foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Wijkraad Stadshart gaat overlast fietsen aanpakken

Nieuws

CENTRUM - De gemeente Breda pakt in samenwerking met de wijkraad Stadshart/Valkenberg de overlast van fietsen in de binnenstad aan. De samenwerking volgt uit de actie van de gemeente ‘Parkeer je fiets daar waar het mag’.

De wijkraad heeft voor de binnenstad een wekelijkse fietsschouw voorgesteld waardoor de gemeente gerichter kan handhaven. Op zaterdag 17 november start de wijkraad de eerste schouw samen met medewerkers van het Parkeerbedrijf. Aansluitend wordt deze samenwerking officieel bekrachtigd door Cees Meeuwis, wethouder Binnenstad en wijkraad Stadshart-Valkenberg.

Wethouder Meeuwis: ”De leden van de wijkraad Stadshart/Valkenberg zijn voor de gemeente belangrijke ogen en oren in de binnenstad. Zij weten het beste waar de problemen zich met het fiets parkeren voordoen. Ik juich het vanwege de economische, toeristische en woonfuncties van het stadshart van harte toe dat zij hun kennis met ons willen delen. Ik hoop ook dat de win-win situatie uit deze wijkdeal een uitnodiging is voor andere mooie initiatieven uit de stad voor een ‘Opgeruimd Breda.”