Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Erik Eggens
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Erik Eggens

PvdA: ‘Voorkom dat kwetsbare jongeren van radar verdwijnen’

Politiek

BREDA – De PvdA wil van het college weten wat zij doet om te voorkomen dat kwetsbare jongeren van de radar verdwijnen. De partij denkt dat deze groep zonder toekomstperspectief een makkelijk prooi zijn voor criminelen. ‘Zij hebben geen startkwalificatie en hierdoor weinig tot geen kans op een baan wat funest is.’

Gemeenteraadslid Jamal Nouhi maakt zich zorgen over de groep jongeren tussen de 18 en 27 jaar zonder opleiding. Volgens de PvdA’er dreigen zij van de radar te vallen doordat zij met een opleiding zijn gestopt, geen baan vinden en zich ook niet melden voor een uitkering.

‘De groep is vele malen groter dan het college denkt. Ze worden vanwege hun gemiddeld hogere leeftijd van boven de 19 jaar, geweigerd op ROC scholen. Deze kwetsbare jongeren komen zo in een voor hen uitzichtloze situatie en worden in de handen van criminelen gedreven’, aldus Nouhi.

Het PvdA-raadslid vraagt onder meer het college deze specifieke groep in kaart te brengen en wil weten om hoeveel jongeren het gaat.

Nouhi: ‘Is het college, net als de PvdA, ook van mening dat gemeente Breda een actief beleid moet voeren die deze jeugd in beeld brengt om vervolgens een startkwalificatie te laten halen? Zo ja, hoe gaat het college dit vorm geven.’