Editie 2 van NAC Wie Wij Zijn.
Editie 2 van NAC Wie Wij Zijn.

Paintballen met Gudelj

NAC

STEENAKKER - In nummer 2 van de glossy NAC WIE WIJ ZIJN, die op 22 november uitkomt, prijkt Nemanja Gudelj op de cover. In zijn verhaal heeft de NAC-middenvelder het over zijn favoriete hobby paintballen, Schorpioenen en Servische muziek. BredaVandaag.nl geeft je vast een voorproefje.

Allervroegste herinnering
“Ik ben geboren in Belgrado. Op mijn derde zijn we verhuisd naar Spanje en sinds mijn zesde woon ik in Breda. Van binnen ben ik Servisch. Als ik voor de wedstrijd het volkslied hoor, krijg ik kippenvel. Het voordeel van al dat verhuizen is dat ik nu vijf talen spreek: Nederlands, Servisch, Spaans, Duits en Engels. En je neemt van alle culturen de goede dingen mee en de slechte laat je achter. Een nadeel is dat je overal vrienden gedag moet zeggen. Ze zijn niet meer in de buurt. Al bijna vijf jaar is Filip Djuricic een goede vriend van mij. Hij speelt voor Heerenveen, ook niet echt om de hoek. Maar als we alle twee vrij zijn, spreken we met elkaar af. Gelukkig heb ik bij NAC een hoop vrienden."

"Mijn allervroegste herinnering? Even nadenken... Het was in Belgrado, dus ik moet 2 jaar zijn geweest. Ik herinner me dat ik van mijn kinderstoel afviel toen ik een chipje wilde pakken dat uit mijn hand was gevallen.
Als kind moest ik altijd iets in mijn mond hebben. Mijn moeder had ook altijd lolly’s of chips bij zich, want ik wilde alsmaar kauwen. Vandaar dat ik voorover van mijn kinderstoeltje viel. Ik wilde dat chipje terug, ik had daar alles voor over. Toen ik gevallen was, pakte ik het en zag ik iedereen naar mij kijken. Of ik toen begon te huilen, weet ik niet meer. Ik weet wel wat voor een chipje het was, het was een Servisch chipje: Smoki. Zo’n geel lekkernijtje in de vorm van een croissant. Volgens mij noemen ze het hier Chipito’s, maar die zijn lang niet zo lekker. Ze moeten gewoon Smoki importeren hier, topchipjes!”

De NAC-glossy NAC WIE WIJ ZIJN ligt vanaf 22 november in de winkel. Nu bestellen kan voor € 6,95, inclusief verzendkosten.
Meer info over de inhoud: www.nacwiewijzijn.nl