beeld Meacasa
beeld Meacasa

Goedkope nieuwbouwwoningen in Driesprong Breda

Economie

BRABANTPARK - Zes toekomstige bewoners en projectontwikkelaar Meacasa willen binnen afzienbare tijd huizen bouwen in de Driesprong. Het gebied ligt sinds de massale sloop van de 143 woningen in 2008 braak.

Toekomstige bewoners, voornamelijk vrijgezellen, starters en jonge gezinnen, kunnen er straks op de ruim 40 kavels hun huis zelf samenstellen. Ze kunnen kiezen uit verschillende woningplattegronden, gevelmaterialen en goothoogten.

De koopprijs van de duurzame woningen begint vanaf 135-duizend euro vrij op naam. De toekomstige bewoner kan er ook voor kiezen de woning sleutelaar af te laten leveren, wat 10-duizend euro extra kost.

Bij Meacasa hebben zich inmiddels zes geïnteresseerden gemeld die met de CPO-constructie (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) aan de slag willen. "Als in totaal acht geïnteresseerden zich hebben gemeld die hier daadwerkelijk mee verder willen, kunnen we gaan bouwen", vertelt Harold Pieters van Meacasa.

Een datum kan de projectontwikkelaar dan ook nog niet noemen. Bovendien moet het braakliggende terrein rond de Texelstraat en de Vlielandstraat nog bouwrijp worden gemaakt en verlegt de gemeente nog enkele straten.

WonenBreburg bouwt in het gebied naast de CPO-woningen tientallen koop- en huurwoningen. Prosper de Bever van WonenBreburg is blij met het initiatief van de toekomstige bewoners. "In deze tijd is het voor starters niet eenvoudig om een eigen woning te vinden. Als wij jonge mensen kunnen binden aan deze frisse wijk, dan bieden we daarvoor graag de gelegenheid."