Afbeelding

Fietsparkeren Breda definitief naar vijftig cent

Politiek

BREDA - Het parkeren van een fiets in een gemeentelijke fietsenstalling in Breda kost vanaf 2013 50 eurocent. Dat heeft wethouder Akinci donderdag officieel bekendgemaakt.

De invoering van betaald fietsparkeren volgt op de mislukte proef met een flexibele bijdrage voor de stalling. In de parktijk bleek dat een meerderheid van de stallinggebruikers niet meer wilde betalen dan de verplichte tien cent. Het stadsbestuur had daar eerder wel op gehoopt.

“Het is natuurlijk jammer dat de pilot niet het beoogde resultaat heeft opgeleverd", legt de wethouder uit. "Om fietsparkeerders duidelijkheid te geven over de tarieven, voeren we per 1 januari 2013 een vast tarief in van 50 cent. Gebruikers van de Bredase fietsenstallingen krijgen daarvoor een prima dienstverlening."

?Een jaarabonnement voor fietsen, voor alle gemeentelijke stallingen, kost 25,00 euro. Een jaarabonnement voor fietsen, jeugd tot 18 jaar en voor studenten kost 12,50 euro. De abonnementen kunnen het hele jaar door worden aangevraagd en zijn een jaar geldig.?

Een 20-strippenkaart voor fietsen, voor alle fietsparkeerders, kost 7,00 euro. Een abonnement is persoonsgebonden; een strippenkaart is door meerdere personen te gebruiken. In de stallingen kunnen fietsparkeerders naast het parkeren van hun fiets ook gebruik maken van andere faciliteiten, zoals het stallen van bromfietsen en scooters, toiletten, buggyverhuur, oplaadpunt voor e-bikes, kluisjes en het bewaren van een helm.