NAC verloor zaterdag de thuiswedsrijd tegen directe concurrent Groningen met 0-1 foto Peter Visser
NAC verloor zaterdag de thuiswedsrijd tegen directe concurrent Groningen met 0-1 foto Peter Visser

NAC: Vergeet 'puta' en zing Coutinho ludiek toe

NAC

STEENAKKER - NAC doet een dringend beroep op de supporters om spreekkoren ludieker aan te pakken. Tijdens de wedstrijd tegen Groningen werd de doelman van de bezoekers met 'puta' toegezongen. En dat kan NAC op een boete komen te staan.

NAC maanden tijdens deze wedstrijd het publiek tot stilte na de spreekkoren richting de Groningse keeper. Ook werd deze speler bekogeld met bekers bier en andere voorwerpen. NAC is hiertoe tot verantwoording geroepen door de KNVB. Zowel de KNVB als NAC Breda keuren de acties af, zo laat de club op de website weten.

'Puta' kan dus een vervelend staartje krijgen, vermoedt de in financiƫle problemen verkerende club. Een boete of wedstrijd zonder publiek zou een nieuwe tegenvaller zijn. Volgens NAC spelen spreekkoren met 'puta' niet alleen tegen Groningen, maar gebeurt dit ook bij andere tegenstanders met een buitenlandse keeper.

NAC roept de supporters op met andere ludieke spreekkoren op de proppen te komen, die geen geldboetes of puntverlies tot gevolg hebben. Ook roept de club de supporters op om bier vooral te drinken en aanstekers in de zak te houden.

Vrijdag staat Gino Couthino op doel voor ADO Den Haag. "Ondanks dat de keeper een volbloed Brabander is, heeft zijn naam overduidelijke Zuid-Amerikaanse roots. NAC Breda spreekt de wens uit dat fans verdere nadelige effecten voor de club voorkomen door geen referenties te maken aan de Spaanse vertaling van het oudste beroep ter wereld", aldus de leiding van de Bredase club.

NAC wil verdere confrontaties met de KNVB over deze kwesties koste wat kost vermijden