Voetballers, oud-voetballers en voetbalvrouwen bij de presentatie van NAC Wie Wij Zijn. foto Wijnand Nijs
Voetballers, oud-voetballers en voetbalvrouwen bij de presentatie van NAC Wie Wij Zijn. foto Wijnand Nijs

NAC Wie Wij Zijn toont NAC van andere kant

NAC

BREDA - In het jubileumjaar viel er al genoeg te lezen voor de diehard NAC-fan. Een kloek boek van een paar kilo, een mooie paperback met herinneringen van Sjoerd Mossou om maar eens wat te noemen. En nu is daar ook NAC Wie Wij Zijn nummer 2.

Met een biertje in De Beyerd schoof een flink aantal van de hoofdpersonen uit het tweede nummer van de glossy aan. Kees Kuijs (sr en jr), Addie Brouwers, Annie van Hooijdonk om er maar eens een paar te noemen. Spreekstalmeester Jac Kriens noemde ze allemaal even op, voordat Nemanja Gudelj het eerste nummer kreeg, en vervolgens een aantal tijdschriften uitdeelde aan zijn illustere voorgangers.

NAC-glossy 2 betekent ook het schrijversdebuut van Anneke uit Ulvenhout. Beter bekend als Anneke Karelse, de vrouw van John. Zij beschrijft de wedstrijddag van Annie van Hooijdonk. In de tweede editie verder verhalen met Adrie Pelkmans en Jacques Visschers en drie Bredase NAC-supporters die inmiddels al jarenlang vanuit Amsterdam naar NAC komen.

Journalist en initiatiefnemer Martijn Jas weet in het tweede nummer ook weer de juiste snaar te raken. Bijvoorbeeld met het verhaal over de relatie tussen NAC en de Bredase horeca. Met mooie anekdotes over Graham Arnold, die door de politie na autopech afgezet werd bij het Stammeneke. Tot grote hilariteit van de rest van de selectie, die daar al was.

NAC WIe Wij Zijn no 2 is voor €6,95 te koop bij diverse verkooppunten in Breda en via internet.