NAC verliest de eerste wedstrijd onder Gudelj sr met 0-3 van ADO. foto Peter Visser

NAC begint niet goed aan geld terug-actie

STEENAKKER - Het moest Adrie Bogers worden, de nieuwe hoofdcoach van NAC. Jeffrey van As onderhandelde wekenlang met de assistent, maar kwam er niet uit. Vervolgens was het in een vloek en een zucht voor elkaar met Nebojsa Gudelj. Dus stond die vrijdagavond aan de lijn tegen ADO Den Haag. Hij kon niet verhinderen dat NAC met 0-3 verloor.

Het zijn rare tijden voor de NAC-liefhebbers. Een elftal dat niet zijn draai kan vinden, met bergen aan schulden die in de Tour de France zelfs met epo niet te overwinnen zijn, en een leiding die er het beste van probeert te maken. Het publiek blijft dit jaar deels weg, vandaar de laatste actie van de beleidsmakers. De belofte van geld terug bij een nieuwe jaarkaart als NAC het slechter doet dan beloofd. Al geldt dat alleen voor de kersverse houders van een halve seizoenkaart.

Tot zover de randzaken. Op het veld was NAC de eerste helft optisch sterker. De geelzwarten speelden veel op de helft van de tegenstander, werden ook gevaarlijk en scoorden zelfs. Helaas werd de goal van Buijs afgekeurd wegens hands in de voorbereiding.

In de tweede helft bleken de bezoekers uit Den Haag effectiever. Het werd 0-2 door doelpunten van Beugelsdijk en Chery, waarna Poepon een strafschop mocht verzilveren voor de 0-3. Geflatteerd, maar wel de realiteit.

Aan Gudelj senior de taak zich te richten op de toekomst, een streep te zetten onder al het gedoe van de eerste maanden van de competitie en optimistisch maar vooral realistisch NAC door de rest van het speelschema te loodsen. Eerst 2 december op bezoek bij NEC voor de kleine klassieker, en vervolgens thuis tegen 'aartsvijand' Feyenoord.