foto Gemeente Breda
foto Gemeente Breda

Breda roept op tot waakzaamheid tegen inbrekersgilde

Politiek

BREDA - Met onder meer een spandoek met de tekst ‘Geef inbrekers geen kans!’ bij de Poelewei in Brabantpark vraagt de gemeente Bredanaars extra waakzaam te zijn voor inbrekers. Het spandoek maakt deel uit van een pakket aan maatregelen, waarmee gemeente en politie burgers oproepen om extra alert te zijn tijdens de donkere dagen.

Op verschillende plaatsen in de stad staan spandoeken en hangen affiches met een verwijzing naar de website van het project Buurtpreventie Breda. Op deze website staan tips om woninginbraken zoveel mogelijk te voorkomen.

De gezamenlijke actie heeft als titel ‘Tegenhouden’ gekregen, en loopt van november tot maart. Met deze actie, ook bekend onder de naam ‘Donkere Dagen Offensief’, leveren gemeente, politie en Openbaar Ministerie extra inspanningen om de kans op woninginbraken en overvallen te verminderen.

Ook met het project Buurtpreventie Breda wil de gemeente het aantal woninginbraken verminderen door goede samenwerking tussen bewoners en politie, woningcorporaties, wijk- en dorpsraden, welzijnsinstellingen en gemeente.

Bewoners kunnen door goed toezicht en overleg een belangrijke rol spelen in het terugdringen van inbraken in hun buurt, stelt de gemeente. Het project buurtpreventie ging in 2009 van start. Inmiddels doen 24 buurten, oftewel ruim 7.000 adressen mee aan buurtpreventieprojecten in de stad. De 25ste buurt, in een deel van Geeren-Noord, gaat op zaterdag 24 november meedoen.