Afbeelding

‘Nieuwe dienstregeling stadsbus verdubbelt reistijd’

Algemeen

HOGE VUCHT - De nieuwe dienstregeling van Veolia zorgt voor problemen bij een aantal bewoners van de Hoge Vucht. Joop Berger trok aan de bel bij de vervoerder en de provincie, maar kreeg nul op rekest.

Sinds de nieuwe dienstregeling rijden de lijnen 4 en 5 niet verder dan de halte Groenedijkplein, zo stelt Joop Berger uit de Hoge Vucht. “Niet alleen de nummering is in tweeën geknipt, ook rijden de bussen niet verder onder andere lijnnummers. Ze keren dan gewoon terug.”

Het gevolg is volgens Berger dat mensen die verder dan de halte Groenedijk willen, moeten overstappen. Dat betekent een verdubbeling van de reistijd, omdat de wachttijd bij de halte 12 minuten bedraagt. “Voor ouderen en minder mobiele mensen kan dit echt een belemmering betekenen”, legt Berger uit in zijn brief aan de gemeenteraad.

Volgens de bewoner is het feit dat de bus niet verder rijdt, ook niet bekendgemaakt door Veolia. “Het is de vraag of in de halfuursdienst de bussen wel onder het andere lijnnummer doorrijden.”

Berger is ‘ten einde raad’, zo stelt hij zelf. “Veolia begrijpt me niet, ook al leg ik mijn probleem in gewoon Nederlands voor.”