foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Geld en drugs in beslag genomen bij invallen Breda

Politie

BREDA/UTRECHT - De politie en het leger hebben bij invallen in Breda en Utrecht meer dan een half miljoen euro in beslag genomen. Ook werden er grote hoeveelheden drugs in beslaggenomen. Twee mannen werden gearresteerd, van wie een Bredanaar (30).

Een rechercheteam startte enkele maanden geleden een onderzoek naar een coffeeshop aan de Vleutenseweg in Utrecht. Uit dit onderzoek bleek dat een criminele organisatie zich bezighield met grootschalige handel in verdovende middelen. Op dinsdag 27 november had de politie genoeg informatie om tot invallen en aanhouding over te gaan. In totaal werden tien panden/woningen in Utrecht en twee in Breda doorzocht.

Een 52-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. In Breda werd een 30-jarige man uit Breda aangehouden. In totaal werd ruim een half miljoen aan contanten aangetroffen, 150 kilo softdrugs en een vuurwapen. In totaal werden op de invaldag 60 rechercheurs ingezet. De politie gaat verder met het onderzoek dat zich tevens richt op het afpakken van crimineel vermogen. Op verschillende woningen is daarom beslag gelegd.

Speciale zoekteams van Defensie, Advanced Search Teams van de Koninklijke Landmacht, hielpen mee bij de zoeking in de panden. Zij beschikken over apparatuur waarmee zij in gebieden en ruimten die moeilijk begaanbaar zijn, in de bodem of door muren en objecten kunnen kijken.