Rilana Simons met de opbrengst van de inzamelactie voor de Voedselbank. foto Odyllia Dolne
Rilana Simons met de opbrengst van de inzamelactie voor de Voedselbank. foto Odyllia Dolne

Succesvolle inzamelactie oude klant Voedselbank Breda

Algemeen

HAAGSE BEEMDEN – Rilana Simons uit Breda moest vorig jaar zelf aankloppen bij de Voedselbank. Toen dacht ze al ‘als ik hier zelf niet meer hoef te komen, ga ik actie ondernemen’. Dat was eerder dit jaar. Woensdag was het tijd voor actie. Met succes, tientallen producten werden gedoneerd door ouders en kinderen.

Bij de basisschool van haar kinderen (NBS De Hoogakker in de Haagse Beemden) stond half negen stond Simons met haar bakfiets klaar voor de ontvangst van goederen, samen met enkele andere moeders. “Die bakfietsen waren zo vol”, vertelt een enthousiaste Simons.

Dat enthousiasme trof ze zelf vorig jaar bij de Voedselbank, waar mensen zich inzetten voor Bredanaars die geen geld hebben om boodschappen te doen. “En dat kan iedereen zo overkomen”, weet ze uit eigen ervaring.

Juist in de dagen voor Kerstmis en Sinterklaas is er behoefte bij de Voedselbank aan extra’s, zo bedacht ze. “Bedrijven komen pas na de feestdagen met zaken als chocoladeletters, terwijl dat vooraf natuurlijk leuker is.” Haar actie is dan ook met name gericht op de meer dan 300 kinderen die via hun ouders afhankelijk zijn van de bijdrage van de Voedselbank.

Dus klopte ze aan bij de school. “Die was meteen enthousiast, net als de Voedselbank. Die is altijd op zoek naar extra’s”, aldus Simons. “Het is ook leerzaam voor de kinderen, die gaan op school ook vragen stellen en merken dat niet voor alle kinderen alles vanzelfsprekend is.”

De Voedselbank kwam de goederen woensdagmiddag ophalen. En trof vanalles aan. “Luiers, luxere badproducten, houdbare voedingswaren, wat snoep”, zo vertelt Simons. “Echt hartverwarmend.

Voor haar was deze actie, die ze aankondigde op Facebook. “Dat kost dus niks. Als iedereen dit zou doen die ooit met de Voedselbank in contact is geweest, dan zou dat al veel helpen.”