The Bazzookas grijpen je vanaf de eerste tel bij je strot met aanstekelijke Nederlandstalige ska. foto Wijnand Nijs
The Bazzookas grijpen je vanaf de eerste tel bij je strot met aanstekelijke Nederlandstalige ska. foto Wijnand Nijs

Jurgen Blommaert interim-voorzitter Breda Barst

Cultuur

CENTRUM - Jurgen Blommaert volgt Selcuk Akinci op als voorzitter van Breda Barst. Akinci kan zijn voorzitterstaken niet meer combineren met zijn nieuwe functie als wethouder van Breda. Blommaert wordt in eerste instantie interim-voorzitter.

Blommaert gaat zich bezig houden met de vorming van een nieuw permanent bestuur: “We hebben een sterke organisatie met veel vrijwilligers. We willen nu gaan nadenken over hoe we voor de komende jaren de juiste mensen op de juiste plaats krijgen”.

Blommaert is als voorzitter van Stichting Rhythm & Blues Breda al sinds 1999 betrokken bij Breda Barst. In die tijd had Breda Barst de ambitie om de muzikale basis van het festival te verbreden en zocht in dat jaar de samenwerking op met andere stichtingen in de stad. Gaandeweg raakte Blommaert meer en meer betrokken bij de programmering van Breda Barst. De afgelopen twee jaren was hij naast hoofd programmering ook bestuurslid van het festival.

Blommaert: “Barst staat er beter voor dan ooit. De financiële basis is gezond. Nu wordt het tijd om de kennis binnen de organisatie te delen en te werken aan een breed bestuur dat de continuïteit kan waarborgen. Daar ga ik me hard voor maken.”

De volgende editie van Breda Barst vind plaats op 14 en 15 september 2013.