NAC verloor zaterdag de thuiswedsrijd tegen directe concurrent Groningen met 0-1 foto Peter Visser
NAC verloor zaterdag de thuiswedsrijd tegen directe concurrent Groningen met 0-1 foto Peter Visser

Zeeuwse fans geen trek in ‘Avondje NAC’ op vrijdag

NAC

STEENAKKER – De supporters van NAC uit Zeeland hebben schijnbaar geen zin in een ‘Avondje NAC’ op een vrijdagavond. De speciale busrit voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag werd door gebrek aan interesse afgezegd. Woordvoerder Perry Hendriks: “We denken dat het NAC-arrangement op zaterdag en zondag het wel goed doet.”

De Bredase voetbalclub deed eerst een proef rond de wedstrijd tegen FC Groningen. Toen was volgens Hendriks de busreis volgeboekt. Ook al vond het duel eveneens plaats op een vrijdagavond.

“Misschien hebben we het ditmaal niet voldoende gecommuniceerd. Het kan ook zijn dat een wedstrijd op vrijdag qua tijdstip niet praktisch is voor de Zeeuwse fans”, aldus Hendriks.

NAC gaat het arrangement toch doorzetten. De club gaat er van uit dat op zaterdag en zondag meer animo zal zijn vanuit Zeeland. “We hebben gemerkt uit de aanvragen dat er sowieso interesse is voor de wedstrijden tegen Feyenoord en PSV. Maar we zetten het voorlopig ook door op vrijdag”, stelt de zegsman.

Daarnaast is de Bredase club van plan meer ruchtbaarheid te geven aan het NAC-pakket voor Zeeuwse fans. Hendriks: “We zijn bezig met de krant PZC en andere plaatselijke kranten. Daarmee willen we in de tweede helft van het seizoen de actie beter aanzwengelen.”

NAC biedt sinds november de Zeeuwse supporters van de club een kaartje voor de wedstrijd inclusief een busreis aan vanuit diverse plaatsen, waaronder Vlissingen, Middelburg, Goes en Kapelle.