Afbeelding

Ook nieuwe plaats voor betonnen kunst Heuvel 100

Cultuur

HEUVEL – Het grote – deels van beton gemaakte – kunstwerk dat aan de gevel van Heuvel 100 hing, lijkt zijn nieuwe plaats te hebben gevonden. Het werk van Fons Neijens moet aan de kopse kant komen van een woonblok aan de Magelhaanstraat.

Vanaf die plek is het te zien vanaf de Dr Struijckenstraat. “En hangt het bijna op de plek waar het eerst hing”, vertelt Erna van Olphen, die zich sinds twee jaar inzet voor de kunst uit de oude huishoudschool in de Heuvel.

Er is nog een kleine hobbel te nemen. “We wachten op de toekenning van een subsidie”, vertelt Van Olphen. “Die verwachten we nog dit jaar.” Het gaat om een bedrag van meer dan tienduizend euro, nodig om het kunstwerk op een goede manier aan de gevel te bevestigen.

De gemeente droeg ook al bij aan het behoud van dit kunstwerk en van het mozaïk de Meisjes van de Heuvel.

Van Olphen en de overige leden van de actiegroep zijn blij met de nieuwe plek. “Het is een prachtige muur, en een prachtige locatie. Iedereen die het kunstwerk wil zien, heeft er straks zicht op het werk. Ik ben bovendien blij dat na twee jaar de kunstwerken een plaats hebben.”

Ook het derde, kleinste kunstwerk uit Heuvel 100 heeft onderdak. De gevelsteen die boven de zijingang hing, komt terug op het oude adres, waar Laurentius Green Hills bouwt.