foto Alexander Vingerhoeds/ Obscura Foto. http://www.obscura-foto.nl
foto Alexander Vingerhoeds/ Obscura Foto. http://www.obscura-foto.nl

Politie onderzoekt brandstichtingen in Breda

Politie

HOGE VUCHT/HEUVEL - De politie onderzoek twee autobranden waarbij sprake van opzet lijkt te zijn. In de nacht van woensdag op donderdag brandden in de Willem Barendzstraat een auto gedeeltelijk uit. In de Antwerpenstraat raakte een vrachtwagen ernstig beschadigd door brand.

De eerste melding kwam in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 02.30 uur binnen. Op de Willem Barendszstraat stond een Volvo in brand. Ter plaatse bleek dat de brand aan de voorzijde was ontstaan. Er werden materialen aangetroffen die wijzen op brandstichting. De agenten hebben van de eigenaresse, een 52-jarige vrouw, een aangifte opgenomen. De brandweer heeft de brand geblust. Het uitgebrande voertuig werd getakeld.

Rond 03.10 uur kwam nog een melding van een autobrand binnen. Voor het verzorgingshuis op de Antwerpenstraat (nabij winkelcentrum Moerwijk) stond een omgebouwde vrachtauto in brand. Het gaat om een auto met een cabine en opbouw die gebruikt wordt als onderzoeksvoertuig. Ook bij dit voertuig werden sporen van brandstichting aangetroffen en werd getakeld.