Afbeelding
Kim Kuijpers

Fietsers op de bon voor rijden zonder licht

Politie

BREDA - Vijftien fietsers en elf andere verkeersdeelnemers zijn donderdagavond op de bon geslingerd vanwege het rijden zonder goed werkend licht. De politie controleerde op verschillende plaatsen in Breda.

Op de Haagweg/Tuinzigtlaan werden tussen 18.45 en 21.15 uur honderd fietsers en diverse automobilisten gecontroleerd op de verlichting van hun voertuig. Vijftien fietsers kregen een bekeuring omdat hun verlichting niet in orde was. Een 28-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden omdat hij reed zonder rijbewijs.

Tussen 19.00 en 20.15 uur stonden agenten te controleren bij de Edisonstraat, Lunetstraat, Christiaan Huijgenstraat, Konijnenberg en Walpad. Dit leidde tot boetes voor elf bestuurders die hun verlichting niet op orde hadden of het niet voerden. Ook in Teteringen in de Sint Josephstraat werd een iemand bekeurd.

Ook werd er eerder op de dag gecontroleerd op snelheid. Dat gebeurde op de Westerparklaan tussen 15.00 en 16.45 uur. Daar werden dertig bestuurders gecontroleerd. Daarvan reden zeven brom- en snorfietsen harder dan de toegestane constructiesnelheid en kreeg een bestuurder een boete voor een te gladde band.