Afbeelding

Livestream Multatulilezing Breda Verbeet en Verhofstad

Cultuur

CENTRUM - Guy Verhofstadt en Gerdi Verbeet spreken vrijdagmiddag in de Grote Kerk. De Belgische oud-premier en de oud-Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet zijn uitgenodigd voor de 16e Multatulilezing in Breda.

Organisator de Stichting Multatuli Lezing Nederland houdt de lezing wisselend in de Nederlandse provincie Brabant, in de stad Breda, en het andere jaar in de provincie Vlaams-Brabant, in de stad Leuven. Het thema van de Multatulilezing heeft steeds betrekking op de uitdagingen van de multiculturele samenlevingen van de toekomst.

Doel van de lezingen, die in 1996 in het leven zijn geroepen, is een bijdrage te leveren aan het debat over de waarde van democratie, mensenrechten en vrede voor de internationale en lokale samenleving. De lezing van 2012 gaat vooral in op de verschuivende visies op democratie in Europa en de positie van minderheden.

De lezing begint om 15.30 en duurt tot 18.00 uur en is alleen toegankelijk na aanmelding. Dat is niet meer mogelijk. Wel is de lezing te volgen via internet. Zie onder dit verhaal.

Streaming by Ustream