Nemanja Gudelj in actie tijdens de wedstrijd NAC-FC Utrecht, daags nadat de transfer naar Fiorentina afketste. foto Peter Visser
Nemanja Gudelj in actie tijdens de wedstrijd NAC-FC Utrecht, daags nadat de transfer naar Fiorentina afketste. foto Peter Visser

Gudelj hit op voetbalsites wereldwijd

NAC

BREDA – Het geruchtencircuit in de voetbalwereld had deze week zijn handenvol aan NAC-jongeling Nemanja Gudelj. De fysiek sterke middenvelder staat in de belangstelling van verschillende topclubs. Fiorentina meldde zich in de zomer al officieel voor de 21-jarige voetballer. De Italianen zijn echter niet meer de enigen.

Nadat scouts van Newcastle United Gudelj zouden hebben bewonderd tijdens de verloren wedstrijd tegen ADO Den Haag, was de jongeling in Engeland speelbal van het voetbalnieuws. Naast gevestigde media als Sky News meldden illustere voetbalsites de mogelijke clubs die in de race zouden zijn voor Gudelj. CalcioNews24 en Transfertalk in Engeland en Fussbaltalent in Duitsland en Italiaanse sites en tal van Nederlandse voetbalsites van Voetbalzone, tot V-bal en VI meldden de laatste geruchten. Tienduizenden hits volgens google.

Het is alsof de hele voetbalwereld zit te wachten op het talent Gudelj. Want binnen Nederland hebben ook AZ en FC Twente belangstelling, zo doet de geruchtenmachine geloven.

Wie Gudelj wil inpakken, moet in elk geval zo’n twee miljoen euro meebrengen. Dat is de prijs die NAC wil ontvangen. Of dat tijdens de winterstop gaat gebeuren is maar de vraag.

Inmiddels is Nebojsa Gudelj hoofdtrainer van NAC. Papa Gudelj dus. En zoonlief heeft al te kennen gegeven graag onder zijn vader het seizoen af te willen maken. Vandaag mag ie aan de bak tijdens NEC-NAC. Aftrap 12.30 uur in De Goffert in Nijmegen. Wellicht weer met nieuwe scouts van andere clubs op de tribune.