Afbeelding

Weer collectieve ziektekostenverzekering Bredase minima

Politiek

BREDA - Per 1 januari 2013 kunnen Bredase huishoudens met een laag inkomen zich via de gemeente goed en voordelig verzekeren voor aanvullende ziektekosten.

De Gemeente Breda heeft samen met zorgverzekeraar CZ een pakket samengesteld: het Pakket Gemeenten Extra, waarmee minima profiteren van een collectiviteitskorting op de premie. De gemeente verstrekt bovendien bijzondere bijstand waardoor de premie nog verder wordt verlaagd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het eigen risico in 2013 gespreid te betalen.

Deze collectieve ziektekostenverzekering is bestemd voor Bredase burgers met een bijstandsuitkering. “Houders van een BredaPas en mensen die kwijtschelding hebben gekregen van de gemeentelijke belastingen komen hiervoor ook in aanmerking”, zo laat de gemeente weten. Deze mensen zijn bekend bij de gemeente en hebben eind november een brief gekregen met informatie over dit nieuwe pakket.

De regeling staat ook open voor Bredase burgers met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm en een gering vermogen, die niet bekend zijn bij de gemeente. Zij kunnen zich melden bij de gemeente. Voor de verzekering gelden maximale inkomens voor de verschillende groepen. Zo mag je als alleenstaande Bredanaar jonger dan 65 niet meer dan €978 verdienen.

De regeling houdt ook in dat deelnemers het eigen risico gespreid kunnen betalen. Het gaat dan om zorgkosten die onder de basisverzekering vallen. Dit moet voor 1 januari 2013 aan CZ worden doorgegeven. Het eigen risico dat aan het eind van het jaar niet is benut wordt automatisch door CZ terugbetaald.